Uskoro završetak izgradnje glavnog transportnog cjevovoda u Brčkom

03.12.2015. 09:07 / Izvor: Akta.ba

Ovom prigodom gradonačelnik Brčko distrikta Anto Domić naglasio je da će realizacijom ovog projekta biti osigurana trajna opskrba stanovnika grada vodom za piće, na što se čeka duže od 20 godina.

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Anto Domić, glavni koordinator Vlade Nenad Kojić i ravnatelj Javnog poduzeća "Komunalno Brčko" Admir Nuković posjetili su danas u pratnji suradnika gradilište glavnog transportnog cjevovoda na potezu je da će izgradnja cjevovoda biti okončana za 20 dana, a preostalo je izgraditi još 580 metara cjevovoda od ukupnih 4. 079 metara.

Ovom prigodom gradonačelnik Brčko distrikta Anto Domić naglasio je da će realizacijom ovog projekta biti osigurana trajna opskrba stanovnika grada vodom za piće, na što se čeka duže od 20 godina.

"Predstoji nam još mnogo radova predviđenih ovim projektom, prije svega izgradnja novog cjevovoda Plazulje - Potočari, kao i povezivanje svih seoskih mjesnih zajednica u jedinstven sustav kako bi svi stanovnici Distrikta mogli da koriste higijenski ispravnu vodu za piće", kazao je Domić navodeći da će izgradnjom ovog cjevovoda biti riješen dugogodišnji problem čestog pucanja cijevi i nestanka vode.

Ravnatelj Javnog poduzeća "Komunalno Brčko" Admir Nuković podsjetio je da su radovi počeli 13. srpnja te da će biti okončani u narednih 20 dana. "U predviđenom roku obavili smo sve poslove na dionici dugoj 3.450 metara, a novim cjevovodom moći će da se potisne više od 200 litara vode u sekundi", dodao je. Za ovaj kapitalni projekt iz proračunskih sredstava Vlada Brčko distrikta izdvojila je oko tri milijuna konvertibilnih maraka.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije