Investicije / PROJEKTI

Uspješna emisija obveznica: Banja Luka ulaže 12 miliona KM u nove javne projekte

09.07.2020. 10:21 / Izvor: Akta.ba

Obveznice grada Banje Luke u vrijednosti od 12 miliona KM, namijenjene za finansiranje velikih javnih projekata, uspješno su plasirane putem Banjalučke berze.

Zamjenik gradonačelnika Srđan Amidžić izjavio je da je, uprkos poteškoćama izazvanim pandemijom virusa korona, potražnja za gradskim obveznicama bila 50 odsto veća od ponuđene količine, odnosno, iznosila je oko 20 miliona KM.

"Ovakav interes jasno ukazuje da, bez obzira na aktuelnu krizu, investitori imaju veliko povjerenje u gradske finansije", rekao je Amidžić.

Sredstvima, prikupljenim emisijom obveznica, biće finansiran niz kapitalnih projekata planiranih u ovoj godini. Ovim novcem, između ostalog, biće finansirana izgradnja i opremanje vrtića, sportskih dvorana i sportskih terena na više lokacija u gradu, društvenog doma, novog mosta u Srpskim toplicama, te više saobraćajnica.

Amidžić je naglasio da gradska administracija i u uslovima pandemije virusa korona nastavlja sa realizacijom planiranih projekata, sa ciljem povećanja kvaliteta života sugrađana, ali i podsticanja privredne aktivnosti.

"Opredjeljenje Grada je da se, uprkos aktuelnoj krizi, svi planirani projekti realizuju u skladu sa usvojenim programima i planiranom dinamikom", kazao je Amidžić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije