Uspostavlja se Dnevni centar za djecu sa poteškoćama u razvoju na području općine Novo Sarajevo

27.01.2021. 12:17 / Izvor: Akta.ba
Uspostavlja se Dnevni centar za djecu sa poteškoćama u razvoju na području općine Novo Sarajevo

Općinski načelnik dr. Hasan Tanović, zajedno sa načelnicima gradskih općina, te premijerom KS Edinom Fortom, već ranije je dao podršku.

U Općini Novo Sarajevo održan je sastanak sa predstavnicima Udruženja „Dajte nam šansu“, a na kojem su prisustvovali direktorica Udruženja Ines Kavalac i načelnik Općine Novo Sarajevo dr. Hasan Tanović sa saradnicima.

Sastanak je održan u cilju nastavka saradnje na uspostavi prvog Dnevnog centra za djecu sa težim oblicima poteškoća u razvoju i stepenom invaliditeta u Sarajevu, a koji bi im bio na raspolaganju kontinuirano svaki dan od osam do deset sati. U dnevnom centru bi ova djeca imala svu potrebnu pomoć i podršku, a ujedno bi i roditelji te djece imali vremena da obave potrebne aktivnosti ili budu radno aktivni, dok su im djeca adekvatno zbrinuta.

Do sada u Sarajevu, a u organizaciji Udruženja „Dajte nam šansu“ djeluju dva Servis centra za podršku porodicama djece/osoba sa poteškoćama u razvoju koji pružaju usluge za 800 porodica bez obzira na dob, vrstu poteškoće ili stepen invaliditeta.

Općinski načelnik dr. Hasan Tanović, zajedno sa načelnicima gradskih općina, te premijerom KS Edinom Fortom, već ranije je dao podršku uspostavi ovakvih centara u Sarajevu, a na ovom sastanku je posebno podržao ideju da se prvi Dnevni centar otvori na području Općine Novo Sarajevo. S tim u vezi, načelnik Tanović poručio je direktorici Kavalac da će Općina Novo Sarajevo stajati na raspolaganju ovom Udruženju u iznalaženju najadekvatnijih rješenja za realizaciju ovog značajnog projekta.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije