Usvajanjem regulacionog plana Travnjak, kreće gradnja kompleksa Poljine Glade

14.10.2019. 10:53 / Izvor: Akta.ba
Usvajanjem regulacionog plana Travnjak, kreće gradnja kompleksa Poljine Glade

Riječ je o zemljištu površine 1,4 hektara u naselju Hotonj. Investitor je firma "Taz Group".

Općinsko vijeće Općine Vogošća dalo je zeleno svjetlo za projekat "Poljine Glade", usvajanjem Regulacionog plana "Travnjak".

Naime, nakon provedene Javne rasprave i svih drugih zakonskih procedura i saglasnosti, Regulacioni plan "Travnjak" u formi Prijedloga ponuđen je vijećnicima Općinskog vijeća Vogošća na usvajanje, na sjednici održanoj u junu ove godine. Nakon toga, donesena je i odluka o njegovom provođenju.

Riječ je o zemljištu površine 1,4 hektara u naselju Hotonj. Investitor je firma “Taz Group” koja na ovom prostoru planira graditi Poljine Glade, o čemu je portal Akta.ba pisao ranije.

Planirana je izgradnja stambenog naselja (osam individualnih i dva apartmanska objekta sa garažama)  sa internom saobraćajnicom.

Investitor koji se pominjao prošle godine odustao je od projekta, tako da TAZ Group radi na prodaji nekretnina i pronalasku novog kupca.

 

Regulacioni plan ''Naselje Travnjak'' se odnosi na površinu od 1,4 ha, odnosno na lokalitet koji sa sjevera, zapada i juga graniči sa parcelama na kojima egzistiraju postojeći objekti individualnog stanovanja, dok se sa istočne strane obuhvata plana nalazi prostor koji pripada Regulacionom planu „Hotonj-Poljine“, („Sl. nov. KS“ br. 22/15).

Regulacionim planom ''Naselje Travnjak'' obuhvaćeno je zemljište označeno kao k.č. 842/3, 842/52 i 842/53 K.O. Hotonj, Općina Vogošća. Područje razmatrano ovom izmjenom i dopunom ograničeno je najvećim dijelom susjednim parcelama na kojima egzistiraju individualni stambeni objekti, dok se sa istočne strane obuhvata plana nalazi prostor koji pripada Regulacionom planu „Hotonj-Poljine“, („Sl. nov. KS“ br. 22/15), unutar kojeg planom predviđeni objekti individualnog stanovanja nisu realizovani.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije