Investicije / PROJEKTI

Usvojen Prijedlog odluke o sufinansiranju izgradnje novog srednjoškolskog centra u Istočnoj Ilidži

31.07.2021. 09:13 / Izvor: Akta.ba

Skupština opštine Istočna Ilidža usvojila je jednoglasno Prijedlog odluke o sufinansiranju izgradnje objekta JU "Srednjoškolski centar" Istočna Ilidža, za koji je opština već kupila zemlјište i izradila glavni projekat.

Odbornici u SO Istočna Ilidža su donijeli odluku oko oslobađanja rente i uređenja za izgradnju ovog objekta.

Načelnik opštine Marinko Božović rekao je novinarima da će navedeni objekat SŠC Istočna Ilidža biti na 7.000 metara kvadratnih površine.

"Pretvoreno kroz rentu i uređenje koje bi opština naplatila u iznosu od oko 1,6 miliona KM, koji će ući u vrijednost izgradnje objekta, a kojeg bi se opština Istočna Ilidža odrekla i time stavila tačku na odluke koje opština donosi za izgradnju ovog objekta", rekao je Božović.

Prema Božovićevim riječima, po predračunu glavnog projekta izgradnja SŠC Istočna Ilidža će koštati oko osam miliona konvertibilnih maraka, ali će javni poziv i tenderska procedura, koja će, prema njegovim riječima, vjerovatno biti raspisana u narednom vremenskom periodu, pokazati stvarnu cijenu.

"Od nadležnih organa, prvenstveno Vlade i ministarstava u Vladi Republike Srpske sada možemo očekivati da pokrenu proceduru izgradnje ovog objekta", istakao je Božović.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije