Usvojen skraćeni plan parcelacije za izgradnju autoputa Brčko-Bijeljina-Rača

08.11.2019. 10:05 / Izvor: SRNA
Usvojen skraćeni plan parcelacije za izgradnju autoputa Brčko-Bijeljina-Rača

Višković je rekao novinarima u Banjaluci da ovaj korak nije napravljen pod pritiskom Hrvatske.

Premijer Republike Srpske Radovan Višković rekao je da je Vlada na zadnjoj sjednici usvojila skraćeni plan parcelacije za izgradnju auto-puta Brčko-Bijeljina-Rača da se ne bi gubilo vrijeme u vezi sa eksproprijacijom kako bi što prije RS biti povezan sa Beogradom.

Višković je rekao novinarima u Banjaluci da ovaj korak nije napravljen pod pritiskom Hrvatske.

"Imamo određenih nesuglasica u vezi sa trasom od Vukosavlja prema Brčkom i želimo da Republička uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove i Pravobranilaštvo RS-a na ovom planu što prije mogu ući u proces eksproprijacije", rekao je Višković.

On je pojasnio da će RS svakako u izgradnju tog auto-puta ići od Rače, pa prema Bijeljini i Brčkom, u čemu neće biti nikakvog odstupanja.

Višković je najavio da će naredni korak biti usvajanje detaljnog plana parcelacije, i to nakon što se usaglase odstupanja od eventualne trase kroz neka hrvatska naselja kod Vukosavlja i Srpska u okolini Donjeg Žabara.

"U tom pogledu, uložene su značajne primjedbe na naš plan i da bismo to otklonili, treba nam neko vrijeme. Moraćemo sačekati, ali, ponavljam, da ne bismo gubili vrijeme za trasu, koja je usaglašena, uradili smo to na ovaj način", rekao je Viškovi

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije