Investicije / PROJEKTI

Uz podršku Ambasade Turske, Svečano otvoreno gradsko kino u Sanskom Mostu

17.12.2020. 13:07 / Izvor: Akta.ba

U Sanskom Mostu jučer je svečano otvorena zgrada gradskog kina, odnosno budućeg kulturnog centra, nakon potpunog renoviranja koje je finansirala Turska vojna misija u Bosni i Hercegovini.

Objekat su svečano otvorili Selim Gokcegoz, šef Turske vojne misije u BiH, Haldun Koc, ambasador Republike Turske u BiH i Faris Hasanbegović, načelnik opštine Sanski Most.

Objekat je otvoren uz prigodnu svečanost i uz poštovanje svih epidemioloških mjera. Gokcegoz je u obraćanju na svečanosti rekao je da iako je glavni cilj misije održati mir i osigurati napredak, Turska vojna misija u BiH realizovala je preko 600 različitih projekata izgradnje puteva, parkova, rekonstrukcija škola, vjerskih objekata, donacija opreme, a sve to sa ciljem razvoja socio-kulturne i ekonomske situacije u cijeloj zemlji. 

"Sanski Most sa svim svojim ljepotama sa svojim građanima uvijek je dobar domaćin, i bio i tako će ostati. Mi smo ovdje kao predstavnici Republike Turske želimo Bosni i Hercegovni mir, jedinstvo i stabilnost i u tom pogledu mi i razvijamo sve naše projekte kako bismo doprinjeli građanima BiH da što bolje žive.", kazao je turski ambasador Koc.

Dodao je i da je Sanski Most veoma važan prije svega jer se svake godine obilježava 18. mart, Dan sjećanja na šehide u Kamengradu, ali ove godine nažalost zbog pandemije COVID-19 ova svečanost nije mogla biti upriličena.

Faris Hasanbegović, načelnik općine Sanski Most, rekao je da ovo nije jedini projekat čiju realizaciju su pomogle Republika Turska, to jest ambasada ove zemlje i Turska vojna misija u BiH.

Ovaj projekat je koštao nešto više od 250.000 KM, a ukupna cijena sa još dva projekta koji su realizirani u Sanskom Mostu iznosila je preko 500.000 KM, a u pitanju je renoviranje škole i prostora koji koriste ratni vojni invalidi, demobilisani borci i porodice šehida.

Foto: RTV Sana

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije