Uz samu rijeku u centru Trebinja gradi se luksuzni aparthotel

21.05.2019. 08:58 / Izvor: Akta.ba
Uz samu rijeku u centru Trebinja gradi se luksuzni aparthotel

U pismu namjere, navodi se da je ova firma kupila zemljište uz rijeku Trebišnjicu i da imaju plan da na toj parceli izgrade objekat od dvije hotelske jedinice.

Firma "Leo invest" poslala je na adresu trebinjske Gradske uprave pismo namjere u kome izražava spremnost da neposredno uz šetalište uz desnu obalu rijeke Trebišnjice izgradi luksuzni aparthotel, saznaje TrebinjeLive.info.

U pismu namjere, koje je u posjedu portala TrebinjeLive.info, navodi se da je ova firma kupila zemljište uz rijeku Trebišnjicu i da imaju plan da na toj parceli izgrade objekat od dvije hotelske jedinice.

"Prilikom izrade rješenja, posebno smo obratili pažnju da planirani objekat na bilo koji način ne remeti komfor življenja vlasnika susjednih parcela, te da u potpunosti bude konceptualno usklađen", navodi se u pismu namjere.

Kako se navodi u pismu namjere, za izgradnju ovog objekta biće neophodna promjena postojećeg regulacionog plana, te da će objekat, po svojim gabaritima, biti u skladu sa postojećim arhitektonskim rješenjima.

Ova firma već je započela čišćenje parcele.

Ipak, posljednju riječ o izgradnji aparthotela daće Skupština grada.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije