Već u septembru prvi pacijenti u "Kumrovcu"

28.07.2016. 08:31 / Izvor: Avaz.ba
Već u septembru prvi pacijenti u 'Kumrovcu'

Do sada je završen prvi i drugi sprat. Obnova Doma zdravlja "Kumrovac" bit će završena do 20. avgusta.

Obnova Doma zdravlja „Kumrovac“ bit će završena do 20. avgusta, nakon čega ćemo početi s useljavanjem u nove i ljepše prostorije za rad, kazao je za „Dnevni avaz“ direktor Domova zdravlja Fuad Husić, kojeg smo jučer zatekli u obilasku gradilišta.

"Prema dosadašnjoj dinamici rada, bit će ispoštovan rok koji je izvođaču radova dala Vlada KS, tako da će pacijenti u obnovljeni Dom zdravlja na preglede moći dolaziti već od početka septembra. Usluge će biti bolje nego prije jer nam je zdravlje građana na prvom mjestu", rekao je Husić.

Prema njegovim riječima, do sada je završen prvi i drugi sprat, a bolesnici koji dođu na liječenje u ovu ustanovu više neće biti primorani po okolnim ulicama parkirati i ostavljati vozila.

"Vodili smo o svemu računa, tako da će ispred DZ biti napravljeno skoro 100 parking mjesta i prilaz za pacijente koji se slabo kreću ili su u invalidskim kolicima", rekao nam je Husić.
 
Otkrio nam je i to da će naredne srijede u društvu s premijerom Elmedinom Konakovićem obići i ostale domove zdravlja, a prioritet će biti oni u Vogošći i Ilijašu.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije