Vijećnici nisu izglasali gradnju stambeno-poslovnog prostora u Dženetića čikmi

29.01.2021. 12:56 / Izvor: Akta.ba
Vijećnici nisu izglasali gradnju stambeno-poslovnog prostora u Dženetića čikmi

Općinsko vijeće je još u junu 2019. godine donijelo Zaključak o davanju saglasnosti za početak realizacije zajedničkog projekta izgradnje stambeno-poslovnog objekta u okviru UP Kvadrant XII.

Općinsko vijeće općine Stari Grad jučer je održalo prvu redovnu sjednicu na kojoj su, između ostalog, raspravljali i o rješavanju imovinsko-pravnih odnosa u predmetu izgradnje stambeno-poslovnog objekta u ulici Dženetića čikma.

Podsjećamo, Općinsko vijeće je još u junu 2019. godine donijelo Zaključak o davanju saglasnosti za početak realizacije zajedničkog projekta izgradnje stambeno-poslovnog objekta u okviru UP Kvadrant XII.

Akti koji su predloženi za usvajanje na prvoj redovnoj sjednici Općinskog vijeća nastavak su tih aktivnosti. Pomoćnica načelnika za imovinsko-pravne, geodetske poslove, katastar i stambene poslove Adela Plakalo dala je pojašnjenje kompletnog predmeta, a na pitanja vijećnika odgovarao je i v.d. općinskog pravobranioca Enes Smajlović.

No, odluke, ipak, nisu dobile 2/3 većinu i samim tim nisu usvojene (19 vijećnika je bilo ZA navedene odluke, deset je bilo suzdržano, a dva su bila odsutna).

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije