Vilsonovo šetalište dobija savremeni dječiji park

11.02.2015. 08:07 / Izvor: eKapija.ba
Vilsonovo šetalište dobija savremeni dječiji park

Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo i zamjenik koordinatora Turske vladine agencije za koordinaciju i saradnju – TIKA Omer Aykon potpisali protokol o saradnji u vezi implementacije projekta.

Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo i zamjenik koordinatora Turske vladine agencije za koordinaciju i saradnju – TIKA Omer Aykon jučer su u zgradi Općine Novo Sarajevo potpisali protokol o saradnji u vezi implementacije projekta izgradnje dječijeg parka u Sarajevu kod Centra "Boško Buha“ na Grbavici.

Tom prilikom, prisutnima se obratio Omer Aykon, ispred TIKA-e istakavši kako realizacija ovog projekta izgradnje dječijeg parka u prelijepom ambijentu Vilsonovog šetališta predstavlja jedan poklon Republike Turske Općini Novo Sarajevo i svoj djeci koja će koristiti ovaj park.

Općinski načelnik Nedžad Koldžo zahvalio se svima koji su pomogli realizaciju ovog projekta, a među prvima TIKA-i, Turskoj ambasadi u BiH, Vladi Republike Turske, te diplomatskom predstavništvu BiH u Turskoj.

"Ovaj projekat je od iznimne važnosti za Općinu Novo Sarajevo, jer pored toga što ćemo dobiti jedan savremeni dječiji park u Vilsonovom šetalištu, ovo predstavlja i početak saradnje Općine sa Turskom  vladinom agencijom za koordinaciju i saradnju, te se nadamo da ćemo i  nastaviti sarađivati na ovakvim i sličnim projektima, a za dobrobit svih naših sugrađana. Budući dječiji park bit će opremljen najsavremenijim parkovskim mobilijarom i spravama, poput Šarenog parka na Trgu heroja i parka na ulazu u Vilsonovo šetalište, koje je Općina izgradila prethodnih godina", dodao je načelnik Koldžo.

TIKA je već odabrala izvođača radova, tako da bi radovi trebali početi čim vremenske prilike to dozvole. Završetak radova planiran je za 23. april 2015. godine kada se u Republici Turskoj obilježava  Međunarodni dan djeteta, a najkasnije 16. maja na Dan Općine Novo Sarajevo, saopćeno je iz Press službe Općine Novo Sarajevo.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije