Više od 100.000 KM uloženo u projekte rekonstrukcije zgrade "Partizan"

17.09.2020. 15:56 / Izvor: Akta.ba
Više od 100.000 KM uloženo u projekte rekonstrukcije zgrade 'Partizan'

U okviru poboljšanja uslova zgrade "Partizan" urađena je rekonstrukcija dijela krova i kompletnih oluka.

Grad Visoko na čelu sa gradonačelnicom Amrom Babić, putem Službe za lokalni ekonomski razvoj, komunalne poslove, zaštitu okoline i javne nabavke, dugi niz godina pruža značajnu podršku projektima unapređenja sportske infrastrukture na području Visokog.

S ciljem realizacije velikih projekata koji će stvoriti ugodniji, ljepši i funkcionalniji ambijent svim stanovnicima grada Visoko, posebno sportistima, djeci i mladima, Grad Visoko je u posljednjih nekoliko godina uložio značajan iznos novčanih sredstava za rekonstrukciju sportskih objekata, stadiona (terena) i igrališta.

U okviru poboljšanja uslova zgrade "Partizan" urađena je rekonstrukcija dijela krova i kompletnih oluka. Važan projekat koji ima za cilj uštedu energije jeste zamjena vanjske stolarije za PVC stolariju.

Zgrada Partizana renovirana je u unutrašnjosti, izvršena je rekonstrukcija svlačionica, uređenje hola, rekonstrukcija toaleta i kupatila. Također, izvršna je i zamjena svih unutrašnjih vrata. U sklopu zgrade urađen je vanjski toalet koji je u službi građana našeg grada.

U posljednje vrijeme aktivni su radovi u fiskulturnoj sali Partizan. JU Centar za kulturu, sport i informisanje uz podršku Gradske uprave Visoko radila je na zamjeni dotrajalih metalhalogenih reflektora u okviru čega je izvršena zamjena i postavljanje novih, modernih LED reflektora.

Urađeno je čišćenje i dezinfekcija kompletne sale, svlačionica kao i toaleta i mokrih čvorova.

U toku su radovi na adaptaciji bine u sportskoj sali, a do kraja sedmice svi zanatski i molerski radovi će biti okončani.

"Navedeni projekti od velikog su značaja za našu zajednicu sa primarnim ciljem oživljavanja sportske infrastrukture i terena koji će biti podsticaj za djecu i mlade na aktivnije učešće u sportu, te boravak u zdravom okruženju", saopšteno je.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije