Investicije / PROJEKTI

Više od 9,2 miliona eura granta EU za Tunel Zenica - Donja Gračanica

19.02.2021. 08:23 / Izvor: Akta.ba

Savjet ministara BiH utvrdio je Prijedlog ugovora o grantu (Koridor 5c 2, poddionica: Tunel Zenica - Donja Gračanica) između Bosne i Hercegovine i Evropske banke za obnovu i razvoj, koji se odnosi na investicioni grant iz programa Evropski zajednički fond za Zapadni Balkan, vrijedan 9.222.000 eura.

Bespovratna finansijska pomoć koju je odobrila Evropska unija Bosni i Hercegovini za JP Autoceste Federacije BiH kao projektnoj kompaniji biće usmjerena na dio Projekta izgradnje autoputa po međunarodnim standardima dužine 3,9 km između Donje Gračanice i tunela Zenica, uključujući Sjevernu petlju sa mostom preko rijeke Bosne i putem za povezivanje sa magistralnim putem.

Prijedlog ugovora sa Osnovama za zaključivanje biće dostavljen Predsjedništvu BiH u daljnju proceduru, a za bh. potpisnika predložen je ministar finansija i trezora.  

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije