Visoko dobilo novu šetnicu, završeni radovi na ušću rijeka Bosne i Fojnice

06.10.2020. 15:52 / Izvor: Akta.ba
Visoko dobilo novu šetnicu, završeni radovi na ušću rijeka Bosne i Fojnice

Gradonačelnica Visokog Amra Babić je sa predstavnicima izvođača radova te predstavnicima Agencije za vodno područje rijeke Save obišla novoizgrađenu šetnicu i uređenu obaloutvrdu na ušću rijeka Bosne i Fojnice.

Gradonačelnica Visokog Amra Babić danas je sa saradnicima, predstavnicima izvođača radova te predstavnicima Agencije za vodno područje rijeke Save obišla novoizgrađenu šetnicu i uređenu obaloutvrdu na ušću rijeka Bosne i Fojnice, saopćeno je iz Općine Visoko.

Primarni cilj uređenja obala rijeka Bosne i Fojnice ogleda se u funkcionalnosti, zaštiti od poplava, ne samo za ovaj dio grada nego i za naselje Prijeko. Uređenje obala rijeka Bosne i Fojnice radilo se i s ciljem uređenja grada, modernizacije javnih površina, ali i stvaranja ugodnijeg ambijenta.Vrijednost projekta je 247.507,65 KM, a finansiran je od strane Agencije za vodno područje rijeke Save, dok je radove vršila firma Termo-beton d.o.o Breza.

Stanovnici Visokog od danas mogu provoditi slobodno vrijeme na novoizgrađenoj šetnici, a gradonačelnica Babić je naglasila da se u narednom periodu očekuje nastavak radova na uređenju obaloutvrde, kroz faze.

"Ove godine imamo namjeru, ukoliko nam vrijeme dozvoli, da implementiramo projekat dijela obaloutvrde u naselju Ozrakovići, gdje imamo veliki problem sa kanalizacijom. Došlo je do urušavanja puta. Na našu molbu, Agencija za vodno područje rijeke Save odobrila je potrebna sredstva i za taj projekt. Nadamo se da ćemo do kasne jeseni uspjeti da ga realizujemo. Već od iduće godine krećemo nizvodno rijekom Bosnom i idemo na uređenje obaloutvrde, šetnice i izgradnju kolektora od Betonskog mosta prema Lukama. Krećemo lijevom stranom rijeke Bosne, odnosno ispod Spomen-kosturnice", - istakla je gradonačelnica Visokog Amra Babić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije