Visoko: Investitor iz Dubaija najavio gradnju luksuznog resorta - Loulou (VIDEO)

21.04.2021. 08:26 / Izvor: Akta.ba

Rezervacije i prodaja objekata u naselju koje će sadržavati 52 luksuzne rezidencijalne vile.

Park Investments, grupacija sa sjedištem u Dubaiju, preko svoje kompanije Park Investments Bosnia d.o.o. Sarajevo namjerava na području Visokog graditi luksuzno odmaralište pod nazivom Loulou.

Rezervacije i prodaja objekata u naselju koje će sadržavati 52 luksuzne rezidencijalne vile okružene prirodom s pogledom na slikovite krajolike, potoke i jezera, već je počela.

U svakoj kući u odmaralištu Loulou stanari će uživati u svježem zraku, prirodnom osvjetljenju i imati svoj vlastiti vrt, navode u ovoj kompaniji u kojoj kažu kako su pouzdano ime s preko 25 godina iskustva u sektoru nekretnina, razvoja i ulaganja.

Naselje nudi tri različite vrste luksuznih vila Azure, Amber i Amethyst, specifične po modernom dizajnu a osim vila u kompleksu će biti izgrađeni i džamija, supermarket, apoteka, bazen i restoran.

"Park Group Dubai započeo je nekoliko velikih projekata u Bosni i Hercegovini, poput dizajna i izgradnje poslovnih i stambenih kompleksa, kao i ulaganja u proizvodnju hrane", kazao je Asif Jabbar, predsjednik prodaje i marketinga u Park Group Dubai.

"Kada je riječ o Bosni i Hercegovini u narednom periodu, fokus će biti na projektima iz oblasti izgradnje luksuznih naselja i ostalim vrstama stambeno-poslovnih zgrada koje će izvoditi kompanija Park Investments doo, članica Park Group Dubai", kazao je on.

Iz kompanije navode kako su širom svijeta isporučili hiljade projekata zadovoljnim kupcima, te kako projekat u Bosni i Hercegovini sada otvara novo poglavlje u njihovom poslovanju.

Navode kako je Visoko odabrano za izgradnju naselja kao jedna od top turističkih destinacija u Bosni i Hercegovini udaljena svega 30 kilometara od glavnog grada.

Ističu i druge prednosti investiranja u BiH.

"Bosna i Hercegovina bilježi zapažen i kontinuiran rast više od 25 godina, što je čini jednim od najbrže rastućih evropskih tržišta. Danas je država potencijalni kandidat za EU koja kreće novom putanjom rasta privlačeći investicije iz cijelog svijeta. Zašto investirati ovdje? BiH je najveće potencijalno tržište trgovanja, ima stratešku lokaciju, stabilnu valutu vezanu uz euro, u njoj je lako pokrenuti posao, idealna je za proizvodnju i ima najniži porez u Evropi", navodi ova kompanija na svojoj web stranici.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije