Investicije / PROJEKTI

Visoko uskoro dobija novu šetnicu: U toku radovi na ušću rijeka Bosne i Fojnice

08.07.2020. 08:07 / Izvor: Akta.ba

Radovi na uređenju lijeve obale rijeke Bosne i desne obale rijeke Fojnice su u toku. S ciljem uređenja grada, modernizacije javnih površina, ali i stvaranja ugodnijeg ambijenta, uskoro će stanovnici našeg grada moći provoditi slobodno vrijeme na novoizgrađenoj šetnici.

Vrijednost ovog projekta je 247.507,65 KM, a njime je planirano uređenje lijeve obale rijeke Bosne i desne obale rijeke Fojnice oblogama od betonskih prizmi na kosinama obalnog pojasa. Šetnica će biti širine dva metra, popunjena sa 10 cm pješčane posteljice, ograđena ivičnjacima.

Radovi se izvode prema projektnom rješenju Higracom d.o.o. Sarajevo, prema odobrenju za građenje koje je pribavila Gradska uprava Visoko.

Podsjećamo da je projekat finansiran od strane Agencije za vodno područje rijeke Save, dok je izvršilac radova Termo-beton d.o.o Breza. Rok za izvođenje radova je 120 dana od dana uvođenja izvršioca u posao.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije