Vlada BPK potpisala ugovore: Modernizacija regionalnih cesta R-448 i R448a

12.08.2021. 13:15 / Izvor: Akta.ba
Vlada BPK potpisala ugovore: Modernizacija regionalnih cesta R-448 i R448a

Izvođač radova Okac d.o.o Goražde.

Ugovore o izvođenju radova na modernizaciji regionalnih cesta R-448 i R448a sa predstavnikom goraždanske firme "Okac" d.o.o Goražde potpisala je premijerka BPK Goražde Aida Obuća, a potpisivanju je prisustvovao i ministar za privredu Mensad Arnaut.

Radi se o dionicama ulica 1.slavne višegradske brigade-Rorovi te Orahovice-Zorovići za čiju modernizaciju je izdvojeno oko 300.000 KM namjenskih sredstava iz Direkcije za ceste BPK Goražde.

Radovi podrazumijevaju ugradnju tampona, asfaltne podloge i izradu bankina na pomenutim dionicama, a rok za izvođenje radova je 90 dana od dana uvođenja izvođača u posao.

"U narednom periodu, cilj Vlade BPK Goražde je u potpunosti prekriti asfaltnom podlogom regionalne ceste u nadležnosti BPK Goražde i ova dva ugovora idu u tom pravcu. Dakle, koristimo mogućnost da u skladu sa zakonskim propisima stvorimo bolje uslove komunikacije na području našeg kantona, a kada je riječ o o realizaciji ova dva značajna ugovora, cijeneći dobro prethodno iskustvo sa izvođačem radova, ukoliko to vremenske prilike budu dozvoljavale, nadamo se da će biti implementirani i prije nego što je to ugovorom i definisano, a to je 90 dana od dana uvođenja izvođača u posao", kazala je premijerka BPK Goražde Aida Obuća.

Prema riječima ministra za privredu Mensada Arnauta, ukupna dužina regionalnih cesta u nadležnosti Bosansko-podrinjskog kantona Goražde iznosi 72 kilometra, a opredijeljenje Vlade je povezati ova dva putna pravca kako bi se stvorili što bolji infrastrukturni uslovi komunikacije za građane našeg kantona.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije