Vlada dala podršku izgradnji sanitarnih deponija Živinice, Kladanj i Banovići

Investicije / PROJEKTI

Vlada dala podršku izgradnji sanitarnih deponija Živinice, Kladanj i Banovići

07.02.2019. 14:48 / Izvor: Akta.ba

Vlada Federacije BiH podržala je inicijativu Živinice, Kladanj i Banovići, da kreditnim zaduženjem kod Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) budu osigurana sredstva za izgradnju sanitarne deponije Centar za upravljanje otpadom Separacije 1 na području ovih općina, u iznosu do 6.000.000 eura i prihvatila informaciju o kreditu.

Federalno ministarstvo finansija i općine Živinice, Kladanj i Banovići su zaduženi da u tim za pregovore o kreditu imenuju svoje ovlaštene predstavnike.

Konačna odluka o kreditnom zaduženju bit će donesena po okončanju pregovora sa EBRD-om i utvrđivanja konačnih uvjeta kreditnog zaduženja, a krajnji dužnik bit će općine Živinice, Kladanj i Banovići.

Federalno ministarstvo finansija je obavezano da ovaj zaključak dostavi Ministarstvu finansija i trezora BiH, radi provođenja dalje procedure u vezi sa zaduženjem, pod uslovom da općine, kao krajnji dužnici po ovom aranžmanu, izmire dospjela dugovanja prema Federalnom ministarstvu finansija, nastala na osnovu ranijeg kreditnog aranžmana sa Svjetskom bankom za istu namjenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Investicije