Investicije / PROJEKTI

Vlada FBiH prusmjerava sredstva za projekt izgradnje kolektora u Mostaru

21.12.2018. 08:08 / Izvor: Akta.ba

Federalna vlada prihvatila je informaciju Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva o statusu realizacije Programa utroška sredstava s kriterijima raspodjele sredstava na poziciji "Učešće Vlade Federacije BiH u sufinansiranju projekata kantona i lokalnih zajednica - Izgradnja i rekonstrukcija vodovoda i kanalizacije".

Ovo  ministarstvo i Agencija za vodno područje Jadranskog mora Mostar su zaduženi da, u svrhu namjenskog utroška preostalih sredstava Budžeta Federacije iz 2008. godine u iznosu od 175,431,29 KM, potpišu Aneks za produženje Ugovora o namjenskom prijenosu sredstava od 25.7.2008. do 31.12.2019. godine.

Realizacijom ovih sredstava bile bi okončane planirane aktivnosti i omogućeno priključenje 1.500 stanovnika na gradski kolektor u Mostaru.

Na taj način bi se, uz tekući projekt izgradnje kanalizacije i kolektora Grada Mostara putem kredita EIB-a, dodatno doprinijelo održivosti postrojenja za tretman urbanih otpadnih voda.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije