Investicije / NEKRETNINE

Vlada FBiH razmotrila rješavanje statusa objekta odmorišta u Trpnju

17.08.2018. 14:05 / Izvor: Akta.ba

Vlada FBiH je razmotrila inicijativu Službe za zajedničke poslove organa i tijela Federacije BiH o rješavanju pitanja statusa objekta Dom odmora u Trpnju (Put od vila 2, Republika Hrvatska) od 25.5.2018. godine.

Služba je zadužena da pripremi tekst inicijative za rješavanje pitanja statusa ovog objekta, koju će premijer FBiH uputiti Vijeću ministara Bosne i Hercegovine.

Ono što je poznato od ranije jeste da odmaralište u Trpnju nije uknjiženo na BiH niti na Federaciju BiH, već se vodi na Seoskoj zajednici Trpanj.

Rekonstrukciju objekta još 1977. godine Izvršnom vijeću Skupštine SRBiH izdata građevinska dozvola. Trideset godina kasnije, navodi se, objekt nije u funkciji korištenja, ali Služba za zajedničke poslove FBiH, uprkos svim ovim okolnostima, za taj objekat redovno plaća komunalne naknade za usluge osiguranja objekta.

Naime, aktivnosti vlade u vezi s objektom započele su nakon incijative Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH 26. aprila 2002. godine.

Nakon toga vlada je donosila niz odluka kako bi se zaštitio ovaj objekat. Potrošeni su milioni KM poreznih obveznika, a država nikakvu korist od tog objekta nije imala.

 

PODIJELI:

TAGOVI:

Vlada FBiH

odmorište

Trpanj

objekat

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije