Investicije / PROJEKTI

Vlada FBiH sa UNDP-om sufinansira projekte jedinica lokalne samouprave

28.12.2020. 15:21 / Izvor: Akta.ba

Federalna vlada je na današnjoj sjednici donijela Odluku o davanju saglasnosti za potpisivanje pisma sporazuma s Razvojnim programom Ujedinjenih naroda (UNDP) o prijenosu sredstava Vlade FBiH u svrhu sufinansiranja finansijskog mehanizma za razvojne projekte jedinica lokalne samouprave.

Svrha ovog pisma je da se definira način i rok uplate 200.000 KM od strane Federalnog ministarstva finansija UNDP-u. Ova sredstva osigurana su izdvajanjem iz Tekuće rezerve Vlade Federacije, Budžeta FBiH za 2020. godinu, a isključivo će biti korištena za Projekt integrisanog lokalnog razvoja (ILDP).

Riječ je o zajedničkom projektu Vlade Švajcarske i UNDP-a u Bosni i Hercegovini koji se provodi u partnerstvu s Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice BiH, Ministarstvom uprave i lokalne samouprave RS, Federalnim ministarstvom pravde i oba entitetska saveza općina/opština i gradova.

Za potpisivanje pisma, u ime Vlade Federacije, ovlaštena je federalna ministrica finansija, navodi se u saopćenju.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije