Vlada FBiH za što brži izlazak Krivaje iz stečaja

23.10.2013. 15:53 / Izvor: eKapija.ba
Vlada FBiH za što brži izlazak Krivaje iz stečaja

Federalna vlada je na današnjoj sjednici usvojila Izvješće Radne skupine formirane na 83. sjednici Vlade Federacije BiH vezano za IP „Krivaja” d.o.o. Zavidovići - u stečaju.

Federalna vlada je na današnjoj sjednici usvojila Izvješće Radne skupine formirane na 83. sjednici Vlade Federacije BiH vezano za IP "Krivaja" d.o.o. Zavidovići - u stečaju.

Vlada FBiH smatra da postoji opravdan interes za nastavak procesa proizvodnje u IP "Krivaja" d.o.o. Zavidovići, te podržava što brži izlazak iz stečaja kroz postupak prodaje cjelokupne imovine pravne osobe, a vodeći računa o očuvanju što većeg broja radnih mjesta.

Zbog neophodnosti nastavka proizvodnje IP "Krivaja" d.o.o. u stečaju, Federalna vlada traži od Vlade Zeničko-dobojskog kantona da osigura provedbu Sporazuma o načinu plaćanja oblovine postignutog između Vlade Federacije BiH, Vlade Zeničko-dobojskog kantona, Union banke, IP "Krivaja" d.o.o Zavidovići i ŠPD Zeničko-dobojskog kantona.

Ured premijera Federacije BiH, Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije, Federalno ministarstvo financija, te Agencija za privatizaciju u Federaciji BiH su zaduženi da zajednički sagledaju mogućnost uključivanja Vlade FBiH u proces izlaska iz stečaja IP "Krivaja" d.o.o. Zavidovići i o tome je informiraju u roku od 15 dana.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije