Vlada Katalonije i dalje zainteresirana za obnovu Bob staze na Trebeviću

Investicije / PROJEKTI

Vlada Katalonije i dalje zainteresirana za obnovu Bob staze na Trebeviću

25.07.2019. 08:54 / Izvor: Akta.ba

Kantonalno Javno Preduzeće "ZOI'84" OCS, na čelu sa direktorom Kenanom Magodom, jučer je održalo sastanak sa Senadom Omanovićem, Selektorom sankaške reprezentacije BiH, predstavnicima Vlade Kantona Sarajevo i Zavoda za razvoj i planiranje Kantona Sarajevo, te sa Delegatom Vlade Katalonije za jugoistočnu Evropu, Eric Hauck. Povod sastanka je bio rekonstrukcija Bob staze na Trebeviću.

ZOI’84 kao pravni nasljednik Bob staze na Trebeviću, uz pomoć Vlade KS, upušta se u nove projekte. Zainteresiranost Vlade Katalonije za učešće je potvrda da se radi o veoma značajnom projektu.

Volja sadašnje Vlade KS i Gradske uprave grada Sarajeva je da se vrati nekadašnji sjaj Bob staze na Trebeviću, i uskoro bi mogla biti realizirana. Na sasatanku se razgovaralo, o potrebnoj dokumentaciji, i fazama potrebnim ta realizaciju projekta.

"Ovo je jedinstvena Bob staza u svijetu, jedino je u Sarajevu staza nadomak grada sa preljepim pogledom, interes za ovim bi se pokazao ne samo u Bosni i Hercegovini, već i u svijetu. Mi smo spremni da uz Vladu KS završimo sve ključne projekte, koji su u vlasništvu ZOI'84, a od direktnog interesa građanima Sarajeva", istakao je Magoda.

Hauck-u je ovo i jedna emocionalna posjeta, jer je 1992. godine bio ovdje i izgubio prijatelja novinara. Odavno je želio pomoći izgradnju, no kako kaže tek je sad, prepoznao izvanredan kadar i kvalitet u ljudima sa sastanka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Investicije