Investicije / NEKRETNINE

Vlada KS formirala Komisiju za dodjelu koncesija: Najmanje deset lokacija za gradnju podzemnih garaža

06.03.2008. 14:19 / Izvor: Dnevni Avaz

Vlada Kantona Sarajevo formirala je Komisiju za dodjelu koncesija za igradnju podzemnih garaža. U Komisiji je pet stručnjaka arhitekture, prava i ekonomije, a jedan od njihovih zadataka je da riješe spor vezan za izgradnju garaže ispod Narodnog pozorišta, rekao je Mihajlo Krmpotić, ministar prometa i komunikacija KS.

Vlada KS je također zadužila članove Komisije da uz pomoć Zavoda za planiranje razvoja, u roku od godinu, utvrde najmanje deset lokacija na kojima se mogu graditi podzemne garaže, te da ih ponude na javnom tenderu koncesionarima, odnosno budućim graditeljima koji su spremni što prije investirati novac, kazao je Krmpotić.

On je naglasio kako će na ovaj način konačno biti riješen saobraćaj u mirovanju.

Svjesni smo da je sve manje mjesta za ostavljanje automobila. Nekoliko etaža podzemne garaže na nekoliko lokacija u gradu bi uveliko promijenilo i smanjilo broj parkiranih vozila po trotoarima i mjestima koja nisu predviđena za to, kazao je Krmpotić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije