Vlada RS-a u naredne četiri godine  investirat će 150 miliona KM u Jahorinu

Investicije / PROJEKTI

Vlada RS-a u naredne četiri godine investirat će 150 miliona KM u Jahorinu

13.10.2019. 09:22 / Izvor: SRNA

Na sastanku predstavnika Olimpijskog centra "Jahorina" sa srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom i premijerom Republike Srpske Radovanom Viškovićem dogovorena su četiri nova projekta vrijednosti 150 miliona KM, rekao je predsjednik Nadzornog odbora Olimpijskog centra "Jahorina" Nedeljko Elek.

Elek je rekao da je na sastanku sa Dodikom i Viškovićem dogovoren kapitalni projekat - izgradnja gondole od Istočnog Sarajeva do Jahorine, kao i spajanje gondole Ravna planina-Jahorina, od Pala do Jahorine.

On je rekao za medije iz Republike Srpske u Beogradu da je dogovorena i izgradnja ski-centra "Igrišta", koji će biti pod jurisdikcijom Olimpijskog centra "Jahorina", kao i jedne manje ski-staze na Manjači.

"Vrijednost projekata je oko 150 miliona KM, koje će Vlada Republike Srpske investirati u naredne četiri godine u Sarajevsko-romanijsku regiju u ski-rizort `Jahorina`, a obuhvatiće i Igrišta i Manjaču", rekao je Elek.

Predsjednik Nadzornog odbora Olimpijskog centra "Jahorina" je dodao da su šestosjedi već urađeni na Jahorini, ali da gondola pruža veći komfor, što je hit u svijetu.

On je dodao da su u Olimpijskom centru "Jahorina" ponosni na rezultate, koji se mogu vidjeti na ovoj planini, te da su svi u regionu upoznati sa tim koliki je Jahorina ostvarila napredak u protekle dvije godine.

Elek je rekao da  promocija jahorinske gondole u Beogradu, odakle dolazi najveći broj turista, govori da je Jahorina izašla iz regionalnih okvira i da polako, ali sigurno, postaje evropska destinacija.

On je najavio da će sljedeće nedjelje biti održana promocija jahorinske gondole u Beču.  

"O broju turista, upita, bukiranja za ovu sezonu možemo reći da će sigurno biti istorijska. Sigurno će Jahorina po broju noćenja sama imati duplo veći broj nego sve ostale planine u BiH", rekao je Elek.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Investicije