Vlada RS odobrila 750.000 KM za rekonstrukciju koridora u Bijeljini

08.11.2021. 11:40 / Izvor: Akta.ba
Bijeljina Koridor

Foto: Info Bijeljina

Predsjednik Skupštine grada Bijeljina Aleksandar Đurđević rekao je da je Vlada RS ovom gradu odobrila 750.000 KM za rekonstrukciju Ulice Stefana Dečanskog.

Predsjednik Skupštine grada Bijeljina Aleksandar Đurđević rekao je da je Vlada Republike Srpske ovom gradu odobrila 750.000 KM za rekonstrukciju Ulice Stefana Dečanskog, poznate kao Koridor.

"Očekujem da procedura bude sprovedena efikasno i da jedna od važnijih ulica u Bijeljini uskoro osvane u novom ruhu", napisao je Đurđević na "Instagramu".

Bijeljinska Ulica Stefana Dečanskog, poznata kao Koridor, nalazi se na izlazu iz grada prema Brčkom i predstavlja jednu od ključnih saobraćajnica u gradu.

Grad Bijeljina kandidovao je prema Vladi Republike Srpske projekat rekonstrukcije Ulice Stefana Dečanskog i za njegovu realizaciju zatražio milion KM, rečeno je ranije Srni u Gradskoj upravi.

"Od Ministarstva finansija tražen je iznos od 1.000.000 KM za sufinansiranje realizacije ovog projekta, čija će konačna vrijednost biti utvrđena glavnim projektom", rekli su iz Gradske uprave. 

Premijer Republike Srpske Radovan Višković je, govoreći o programu prema kojem će Vlada izdvojiti 20 miliona KM za investiranja u lokalne zajednice širom Republike Srpske, rekao da je to program koji traje nekoliko mjeseci i podsjetio da je bio otvoren javni poziv prema lokalnim zajednicama koje su kandidovale svoje projekte.

"Tražili smo samo da obrate pažnju na prioritete, ono što oni smatraju važnim za lokalnu zajednicu, da se prvenstveno koncentrišu na poslovne zone, infrastrukturu, javno snabdjevanje, vrtiće, škole... Tako smo i stepenovali te projekte. Većina lokalnih zajednica je aplicirala za samo jedan projekat, a neke za više njih", rekao je nedavno Srni Višković.

On je precizirao da je iznos sredstava ograničen na milion KM i da je za 64 lokalne zajednice rezervisano 20 miliona KM. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije