Vlada TK odobrila 70.000 KM za sanaciju Mejdana

20.08.2020. 10:40 / Izvor: Akta.ba
Vlada TK odobrila 70.000 KM za sanaciju Mejdana

Vlada Tuzlanskog kantona odobrila je novčana sredstva u iznosu od 70.000 KM JP SKPC Mejdan d.o.o. Tuzla kao pomoć za sufinansiranje dijela troškova za sanaciju

Vlada Tuzlanskog kantona odobrila je novčana sredstva u iznosu od 70.000 KM JP SKPC Mejdan d.o.o. Tuzla kao pomoć za sufinansiranje dijela troškova za sanaciju velike sportske dvorane, kuglane, poslovnih prostora i svlačionica.

Ministar za kulturu, sport i mlade TK Srđan Mićanović kazao je da će sredstva biti namjenski utrošena za adaptaciju velike dvorane i svih objekata koji su oštećeni prilikom prirodne nesreće – poplave.

Pored ovih finansijskih sredstava, prema riječima ministra Mićanovića, Ministarstvo za kulturu, sport i mlade će u septembru oglasiti javni poziv za dodjelu finansijskih sredstava za oblast sporta.

"Za ovu namjenu imamo 705.000 KM, kao podrška sportu na području TK. U okviru tog programa imamo podršku javnim preduzećima, javnim ustanovama koji u svojem vlasništvu imaju sportske dvorane i kroz taj program ćemo pomoći i 'Mejdanu' i svim ostalim sportskim dvoranama  na području TK. Ta namjenska sredstva su za trenažne procese koji se odvijaju u sportskim dvoranama širom kantona. JP SKPC 'Mejdan' je prošlih godina 'povlačio' otprilike od 20-25000 KM na ime trenažnih procesa onih ekipa koje obavljaju svoje trenažne procese u 'Mejdanu'. Samim tim očekujemo da u ovih nekoliko narednih mjeseci doznačimo Mejdanu oko 100.000 KM", istaknuo je ministar Mićanović.

Budući da je tuzlanski sportski centar mjesto gdje se dešavaju manifestacije i sportske aktivnosti koje su od interesa i značaja za Bosnu i Hercegovinu ministar Mićanović pozvao je i više nivoe vlasti da se odazovu i finansijski pomognu obnovu "Mejdana" kao interesa cijele BiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije