Vlada u infrastrukturne projekte uložila više od 40 miliona KM

01.11.2017. 13:29 / Izvor: SRNA
Vlada u infrastrukturne projekte uložila više od 40 miliona KM

Vlada Republike Srpske u proteklih desetak godina u infrastrukturne projekte na području Srebrenice uložila je 40 mil KM.

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić rekao je danas u Srebrenici da je Vlada Republike Srpske u proteklih desetak godina u infrastrukturne projekte na području ove opštine uložila više od 40 miliona KM.

"Prošle i pretprošle godine rekonstruisan je putni pravac prema Zelenom Jadru u dužini od nepunih devet kilometara. Ostalo je još par stotina metara i to će biti završeno", izjavio je Trninić novinarima nakon sastanka sa načelnikom opštine Srebrenica Mladenom Grujičićem sa kojim je razgovarao o temama od interesa za lokalnu zajednicu, a iz nadležnosti su resornog ministarstva.

Prema njegovim riječima, lokalna zajednica je zainteresovana da se vidi na koji način joj se može pomoći u rekonstrukciji i izgradnji lokalnih puteva, iako to nije u nadležnosti Vlade Republike Srpske i Javnog preduzeća "Putevi Republike Srpske".

Odgovarajući na pitanje novinara u vezi sa Međunarodnim aerodromom Banjaluka, Trninić je rekao da je generalnom direktoru Miroslavu Janjiću istekao mandat i da je raspisan konkurs kao redovna procedura, koji još nije zatvoren.

"Prije nekoliko dana sam razgovarao sa direktorom aerodroma i on mi je rekao da će se povući sa tog mjesta. O tome ko će konkurisati i kako će to biti okončano znaćemo za par dana", naveo je Trninić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije