Vlada ZDK naložila nastavak radova na sanaciji puta Nemila - Bistričak

09.07.2018. 12:50 / Izvor: Fena
Vlada ZDK naložila nastavak radova na sanaciji puta Nemila - Bistričak

Radovi na sanaciji puta Nemila – Bistričak i korita rijeke Bistrica jučer su ponovo nastavljeni.

Radovi na sanaciji puta Nemila – Bistričak i korita rijeke Bistrica, koji su 6. juna zaustavljeni na osnovu rješenja Službe za ekologiju, komunalne i inspekcijske poslove - Odsjek za inspekcije Grada Zenica, jučer su ponovo nastavljeni.

"Mi smo u proceduri, koja je predviđala zaključak Drugostepene komisije, dobili zaključak kojim se konstatuje, praktično, da je općinska inspekcija ušla neovlašteno i neovlašteno zaustavila radove. To je svakako usporilo projekat za nekih mjesec i po dana. Mi smo danas, putem Direkcije za ceste, dobili sve potrebne papire od Drugostepene komisije i inspekcije grada Zenice te smo dali i nalog izvođaču da nastavi sa radovima", kazao je premijer Zeničko-dobojskog kantona Miralem Galijašević.

Dodao je kako, nažalost, mora i konstatirati da je to bio način pokušaja opstrukcije od strane Gradske inspekcije Zenice te da smatra kako to nije u redu.

"Projekti trebaju da se završe na vrijeme. Mislim da je nalaz inspektorice bio tendeciozan i, očito, da je bio i dirigovan sa neke pozicije", zaključio je Galijašević.

U ovu sanaciju, podsjetio je Galijašević, još ranije su utrošili oko 800.000, a ove godine planom je predviđeno dodatnih 980.000 KM. Galijašević podvlači i kako je zaustavljanjem radova nastala šteta, jer, po ugovoru, nisu mogli izvođaču radova osigurati sve uslove za ulazak u posao.

"Zastoj je napravila jedna neozbiljna konstatacija inspektorice, koja je, praktično, dovela ugovor u pitanje. Očito je da će neko za to morati platiti penale. Sve to će biti valorizovano i izraženo određenim mjerama, koje ćemo poduzeti u narednom periodu - prema inspekciji, odnosno službama, ali, isto tako, i prema inspektorima", najavio je Galijašević.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije