Vlada ZDK za tri infrastrukturna projekta izdvojila preko četiri miliona KM

27.06.2019. 09:34 / Izvor: Akta.ba
Vlada ZDK za tri infrastrukturna projekta izdvojila preko četiri miliona KM

Ovo je drugi po redu sastanak ministra Isaka, od preuzimanja mandata, sa gradonačelnikom Kasumovićem.

U Ministarstvu za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline ZDK održan je sastanak ministra Arnela Isaka sa gradonačelnikom Zenice Fuadom Kasumovićem i njegovim saradnicima.

Ovo je drugi po redu sastanak ministra Isaka, od preuzimanja mandata, sa gradonačelnikom Kasumovićem.

Na sastanku se razgovaralo o važnim pitanjima koja se odnose na poboljšanje i unaprjeđenje kvaliteta života građana Zenice.

Tom prilikom, ministar Isak je upoznao gradonačelnika Kasumovića da je Vlada ZDK za realizaciju tri izuzetno značajna infrastrukturna projekta za Grad Zenicu izdvojila preko četiri miliona KM.

Radi se o projektima rekonstrukcije i izgradnje regionalne ceste R-413a na putnom pravcu Čajdraš-Ovnak, nastavku izgradnje vangradske dionice Glavne gradske magistrale te rekonstrukcije lokalne ceste Zenica-Babino-Arnauti.

Jedna od tema sastanka bila je rješavanje imovinsko-pravnih odnosa zemljišta koje je uknjiženo na Grad Zenicu, a potrebno je za izgradnju Interventne kardiologije u sklopu Kantonalne bolnice Zenica. 

Ministar Isak je istakao da su sredstva za realizaciju ovog projekta osigurana, kao i da je riječ o prvom projektu javno-privatnog partnerstva u BiH.

Gradonačelnik Fuad Kasumović je naglasio da će Grad Zenica poduzeti potrebne aktivnosti na ubrzanju rješavanja imovinsko-pravnih odnosa u cilju realizacije projekta izgradnje Interventne kardiologije.

"Raduje me što se promijenila klima u Kantonu. Želim čestitati mladom ministru Isaku što je uspio zaustaviti nepravdu koja je proteklih godina učinjena prema Gradu Zenica. Kao što znate, prethodnih godina u Zenicu nije uložena niti jedna konvertibilna marka. Mladi ministar Isak je prekinuo tu sramotnu raspodjelu. Prvi puta je za realizaciju infrastrukturnih projekata u Zenici izdvojeno preko četiri miliona KM. Za nastavak izgradnje vangradske dionice GGM-a izdvojeno je dva miliona KM te po jedan milion KM za rekonstrukciju puteva prema Babinu i Lokvinama", kazao je gradonačelnik Kasumović i dodao kako ovaj put vjeruje da će se navedeni projekti implementirati jer su sredstva stvarno planirana.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije