Vogošća dobija Streetworkout park: Murai komerc jedan od investitora

09.06.2014. 12:38 / Izvor: eKapija.ba
Vogošća dobija Streetworkout park: Murai komerc jedan od investitora
OTVORI GALERIJU

Iako je bilo malo teže naći investitore, uspjeli su u tome. Tako da je investitor i izvođač radova firma Murai komerc d.o.o. Pored njih investitori u park su i karate klub Maximum i Kulturno-sportski centar Vogošća.

U Vogošći su počeli radovi na Streetworkout parku, koji je drugi ovakve vrste u BiH.

"Prije više od godinu dana prijatelj i ja smo došli na ideju da predložimo Općini Vogošća izgradnju jednog ovakvog parka. Iako je prošlo toliko vremena, napokon smo uspjeli doći do cilja. Radi se o Streetworkout parku gdje bi mladi i oni koje vole sport mogli kvalitetnije provoditi vrijeme. Koliko sam upoznat, samo su dva ovakva parka izgrađena u BiH", kaže za eKapija.ba Ajdin Podrinja, jedan od inicijatora za izgradnju parka.

Oni su prije svega sproveli peticiju na području općine Vogošća gdje su skupili oko 200 potpisa. Skice parka su sami napravili i zajedno sa molbom i peticijom otišli na razgovor u Općinu. Ideja im se svidjela, ali su im rekli da su veće šanse za izgradnju ako nađu investitore.

Iako je bilo malo teže naći investitore, uspjeli su u tome. Naime firma Murai komerc d.o.o. je prepoznala potrebu za jednim ovakvim parkom i podržala projekat, a oni su i izvođači radova. Pored njih investitori u park su i karate klub Maximum i Kulturno-sportski centar Vogošća. Općina Vogošća je također finansijski podržala projekat i izdala urbanističku dozvolu.

"Radovi su počeli već prošle sedmice, a nadamo se da će se završiti do kraja ovog mjeseca. Park je građen isključivo od metalnih šipki, na kojima se izvode vježbe koristeći sopstvenu masu tijela. To su: vratila, razboji, klupa za trbušnjake i još neki dodaci koji potpomažu vježbanju", kaže Podrinja.

Ranije na ovoj lokaciji je bila neiskorištena zelena površina, koja je u vlasništvu Općine Vogošća. Općina im je ustupili to mjesto za park, a njegova površina je 10x8m.

A.Š.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije