Vrijednost radova 5 miliona KM: Niče tržni centar na lokaciji pijace u Sanskom Mostu

02.09.2021. 11:06 / Izvor: Nezavisne novine
Vrijednost radova 5 miliona KM: Niče tržni centar na lokaciji pijace u Sanskom Mostu

Predviđa se i kultivacija okolnog prostora, gdje bi bile uređene zelene površine.

Izgradnja modernog tržnog centra, na mjestu gdje se decenijama nalazi gradska pijaca u Sanskom Mostu, zvanične je započela, nakon što su u proteklom vremenu obavljene sve potrebne administrativne radnje i odabran izvođač radova.

Pijaca će biti zamijenjena modernim višefunkcionalnim zdanjem, a projekat se finansira sredstvima Generalne direkcije vakufa Republike Turske, dok je implementator Medžlis Islamske zajednice Sanski Most.

Iako je realizacija projekta trebalo da započne prije nekoliko godina, u međuvremenu je bilo određenih problema pa je došlo u pitanje njegovo ostvarenje.

Ipak, sve je nedavno otkočeno pa će vrijednost cjelokupne investicije iznositi 5 mil KM, a dok traju radovi gradska pijaca će biti izmještena na drugu lokaciju.

Ranije prezentovanim idejnim rješenjem predviđena je izgradnja višespratnog poslovnog objekta u čijem sastavu će se nalaziti prodajni prostori i drugi sadržaji, dok će u prizemlju biti smješteni skladišta i parking-mjesta.

Također, predviđa se i kultivacija okolnog prostora, gdje bi bile uređene zelene površine.

Inače, prostor gdje se nalazi sadašnja gradska pijaca u Sanskom Mostu je nacionaliziran u bivšem sistemu, ali je odmah poslije rata odlukom lokalnih vlasti vraćen u vlasništvo Islamske zajednice, budući da se radi o vakufskoj imovini.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije