Vrijednost sanacije dijela ulice Višnjik 26.686 KM

04.11.2017. 09:18 / Izvor: Akta.ba
Vrijednost sanacije dijela ulice Višnjik 26.686 KM

Radove će izvoditi građevinska firma „Bosman“, sa kojom je  potpisan ugovor o realizaciji ovog projekta.

Na osnovu glavnog projekta, kojeg je uradilo Javno preduzeće Zenica, planirano je asfaltiranje dijela Ulice Višnjik od broja 41 do 51 (Mjesna zajednica „Park-Višnjik“).

Radove će izvoditi građevinska firma Bosman, sa kojom je  potpisan ugovor o realizaciji ovog projekta. Finansijer je Općina Centar Sarajevo koja će za tu namjenu iz svog budžeta izdvojiti 26.686 KM.

Kako je planirano glavnim izvedbenim projektom, na pomenutom dijelu Ulice Višnjik biće obnovljena površina od 385 metara kvadratnih. Radnici će nakon uklanjanja postojećeg oštećenog asfalta i podloge, postaviti novu nosivu kolovoznu konstrukciju te pješčani tampon, nakon čega slijedi asfaltiranje.

Početak izvođenja ovih radova najviše zavisi od vremenskih prilika.

Navedeni projekt će biti realizovan na osnovu ugovora o izvođenju radova na izgradnji, rekonstrukciji i sanaciji ulica na području općine Centar, koji je potpisan između predstavnika Općine Centar i građevinske firme „Bosman“. Osim sanacije dijela Ulice Višnjik 41-51, također je ovim ugovorom obuhvaćena i rekonstrukcija ulica Zatikuša, Šekerova, te Mandžina donja (Mjesna zajednica „Bardakčije“), projekti koje je angažovana firma realizovala tokom proteklog perioda.

Sveukupna vrijednost radova iz navedenog ugovora iznosi 191.110 KM, a sredstva je Općina Centar izdvojila iz svog ovogodišnjeg budžeta.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije