Za eksproprijaciju u korist izgradnje ceste Neum - Stolac 700.000 KM

14.06.2018. 13:47 / Izvor: Akta.ba
Za eksproprijaciju u korist izgradnje ceste Neum - Stolac 700.000 KM

Federalno ministarstvo prometa i komunikacija je zaduženo da pripremi dopunu Odluke Vlade Federacije BiH.

Vlada Federacije BiH usvojila je izvještaj o implementaciji Programa utroška sredstava „Grant Federalnoj direkciji cesta za kapitalne investicije“ utvrđenih budžetom Federacije BiH za 2007. godinu sa stanjem na dan 31.3.2018. godine i naložila JP Ceste Federacije BiH d.o.o. Sarajevo da, u suradnji s Vladom Hercegovačko-neretvanskog kantona, poduzme aktivnosti s ciljem investiranja preostalih odobrenih sredstava i završetka ovog programa.

Usvojen je i izvještaj o implementaciji Programa utroška investicijskih sredstava razvoja utvrđenih budžetom Federacije BiH za 2005., 2006., 2007. i 2009. godinu sa stanjem na dan 31.3.2018. godine.

Federalno ministarstvo prometa i komunikacija je zaduženo da pripremi dopunu Odluke Vlade Federacije BiH o prijenosu izvršenih ulaganja za projekt izgradnja Sarajevske obilaznice - LOT 1 s JP Ceste FBiH d.o.o. Sarajevo na JP Autoceste FBiH d.o.o. Mostar, nakon što JP Ceste FBiH d.o.o. Sarajevo i JP Autoceste FBiH d.o.o. Mostar dostave informaciju o stanju sredstava koja se vode u njihovim poslovnim knjigama, a koja su investirana za ovaj projekt.

JP Ceste Federacije BiH d.o.o. Sarajevo je zaduženo da, u suradnji s timom advokata, poduzme sve aktivnosti vezane za postupak pred Arbitražnom sudu u Parizu, koji je pokrenuo Osijek-koteks d.d. Osijek protiv JP Ceste Federacije BiH d.o.o. Sarajevo, po osnovu sporova u vezi sa ugovorom za izvođenje radova na LOT 2 Butila-Briješće-Stup.

Federalna vlada usvojila je i Završni izvještaj JP Ceste Federacije BiH d.o.o. Sarajevo o realizaciji sredstava za eksproprijaciju za izgradnju ceste Neum - Stolac u iznosu od 700.000 KM.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije