Investicije / PROJEKTI

Za finansiranje kapitalnih projekata Cazina više od 4 miliona KM

21.01.2019. 13:45 / Izvor: Akta.ba

Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Cazin usvojene su odluke o Planu kapitalnih investicija za period od 2019-2021. godine, o donošenju plana utroška namjenskih sredstava naknade za korištenje državnih šuma i o donošenju programa izgradnje, rekonstrukcije i održavanja vodnih objekata u 2019. godini.

Na prijedlog Odluke o usvajanju plana kapitalnih investicaija primjedbe, tačnije prijedloge na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća imalo je nekoliko vijećnika koji su uglavnom predlagali uvrštavanje novih infrastrukturnih projekata uz već planiranih 131.

U skladu sa Planom, a s obzirom da je jedno od strateških opredjeljenja u ovogodišnjem budžetu finansiranje kapitalnih projekata, ove je godine za te namjene planirano više od 4 miliona KM.

U naredne tri godine planirana je realizacija 153 projekta ukupne vrijednosti oko 15 miliona i 118 hiljada maraka, kako prenosi RTV USK.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije