Za gradnju u Poduzetničkoj zoni "Vrtlište" prijavljeno 25 kompanija

12.02.2013. 17:08 / Izvor: eKapija.ba

za dodjelu neizgrađenog gradskog građevinskog zemljišta na korištenje radi građenja proizvodnih i poslovnih objekata na lokacijama Poduzetničke zone "Vrtlište" u Kaknju

U ponedjeljak, 11. februara 2013. godine, u 11.00 sati, istekao je  rok za slanje prijava na javni konkurs Općine Kakanj za dodjelu  neizgrađenog gradskog  građevinskog zemljišta na korištenje radi građenja  proizvodnih i poslovnih objekata na lokacijama Poduzetničke zone  "Vrtlište" u Kaknju.

Na javni konkurs stiglo je 25 prijava što znači da je iskazano veliko interesovanje za Poduzetničku zonu  "Vrtlište".

U narednim danima bit će izvršeno bodovanje aplikacija, nakon čega će se javnosti prezentirati više informacija, saopćeno je iz Općine Kakanj.

Poduzetnička  zona "Vrtlište" Kakanj je locirana na jednom dijelu  površinskog kopa na  kojem je eksploatacija uglja završena prije 30  godina. Nakon  eksploatacije izvršena je tehnička i biološka  rekultivacija čime je  lokacija privedena kulturi tako da se može  koristiti u druge svrhe. Zona  ima veoma povoljnu putnu komunikaciju  prema centru Kaknja, a svega 1  200 metara od zone se nalazi željeznička  pruga Sarajevo - Bosanski Šamac  i autocesta Sarajevo - Zenica.  Regionalni put Visoko - Kakanj - Zenica  od zone je udaljen svega 300  metara.

Od aerodroma u Sarajevo Poduzetnička zona "Vrtlište" udaljena je 45   km, od Zenice 27 km, od luke Ploče 230 km, a od luke u Distriktu Brčko   228 km.

Inače, u okviru izgradnje infrastrukture na lokaciji Poduzetničke zone "Vrtlište" Općina Kakanj je izvršila inžinjerijsko-geološka ispitivanja   terena, nivelaciju terena, parcelaciju zone, obilježavanje parcela, izgradila je primarni vod vodosnabdijevanja, izvršila elektrifikaciju, izvršila odvodnju podzemnih i površinskih voda, izgradila prilazni put (preostalo još asfaltiranje kada to dozvole vremenske prilike), uredila trotoare na prilaznom putu (preostalo asfaltiranje), pripremila  projekat  izgradnje unutrašnjih saobraćajnica na zoni...

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije