Investicije / PROJEKTI

Za gradnju vodosistema u Zvorniku 2,4 miliona KM

U Zvorniku je danas potpisan ugovor o realizaciji projekta "Izgradnja vodovodnog sistema i kućnih priključaka na vodovodnom sistemu `Zvornik-Sjever dva`", vrijednosti oko 2,4 miliona KM.

23.08.2014. 08:37 / Izvor: SRNA

U Zvorniku je u petak, 22. avgusta, potpisan ugovor o realizaciji projekta "Izgradnja vodovodnog sistema i kućnih priključaka na vodovodnom sistemu 'Zvornik-Sjever dva'", vrijednosti oko 2,4 miliona KM.

Ugovor su potpisali načelnik opštine Zvornik Zoran Stevanović i predstavnik konzorcijuma "Keso promet" iz Zvornika i "Eko-euro-tim" iz Krupe na Vrbasu Dragiša Krstić.

Stevanović je, nakon potpisivanja ugovora, rekao da će ovim projektom, koji je nastavak radova projekta "Sjever jedan", biti obuhvaćeni visinski dijelovi mjesnih zajednica od Šepka, Roćevića, Trnovice, Pađina, Skočića do Kiseljaka.

"U ovoj fazi radova, praktično, obezbjedićemo priključke za 870 domaćinstava navedenih mjesnih zajednica, dok će nekim malim tehničkim intervencijama biti omogućeno stavljanje u funkciju svih 1.600 priključaka na postojećem vodosistemu", rekao je Stevanović.

Prema njegovim riječima, završetkom radova na ovom projektu biće omogućeno da se kompletna naselja od Šepka do Kozluka snabdjevaju pitkom vodom koja će svakodnevno biti kontrolisana.

Govoreći o daljim projektima, Stevanović je rekao da se očekuje da do kraja godine bude potpisan ugovor o izvođenju radova na vodosnabdjevanju mjesne zajednice Tršić, te ugovor za gradnju sistema kanalizacije za naselje Tabanci, dok će na proljeće iduće godine biti obuhvaćene i mjesne zajednice Lokanj i Pilica.

"Do kraja ove godine potpisaćemo i ugovore za rekonstrukciju gradske vodovodne mreže i izmjenu glavnog magistralnog cjevovoda na prostoru naselja Karakaj, te zamijeni kompletnog vodovoda prema Lisičnjaku, dok će biće realizovan i projekat rekonstrukcije ulice od Doma zdravlja do naselja Šćemlija", rekao je Stevanović.

Krstić je rekao da će radovi na izgradnji vodosistema "Zvornik-Sjever dva" početi za desetak dana, a završeni za 365 dana.

Projekat se finansira iz kreditnih sredstava Evropske investicione banke, kao i manjim učešćem opštine Zvornik.

Foto: Zvornikdanas.info

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije