Za izgradnju stadiona 'Grbavica' 200.000 KM

06.10.2017. 15:16 / Izvor: Akta.ba
Za izgradnju stadiona 'Grbavica' 200.000 KM

Općina podržava izgradnju južne tribine te unapređenje infrastrukture stadiona ''Grbavica'' za nastupe seniorske reprezentacije BiH.

Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo i direktor FK Željezničar Mirsad Šiljak potpisali su ugovor kojim Općina podržava izgradnju južne tribine te unapređenje infrastrukture stadiona ''Grbavica'' za nastupe seniorske reprezentacije BiH.

Ugovor je vrijedan 200.000 KM, a Koldžo je rekao da se nada da će ove novčana sredstva biti dobra finansijska injekcija Želji.

"Sve naše aktivnosti usmjerene su ka stvaranju evropske "Grbavice" na kojoj će igrati reprezentacija BiH. Nadam se da će i drugi nivoi vlasti shvatiti da je reprezentaciji mjesto u glavnom gradu BiH. Moramo još mnogo raditi, a nadam se da će sutra u duelu protiv Belgije sve proteći u najboljem redu", rekao je Koldžo.

Direktor FK Željezničar Mirsad Šiljak zadovoljan je poslom koji je urađen na stadionu.

"Sutra će na stadionu biti odigrana prava evropska utakmica i  nadam  se da možemo ostvariti dobar rezultat. Sve što je do sada učinjeno ne bi bilo moguće da nije bilo saradnje Željezničara i Općine Novo Sarajevo. Nadam se da ćemo uspjeti animirati sve nivoe vlasti da ovaj stadion jednog dana zasija punim sjajem", zaključio je Šiljak. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije