Investicije / PROJEKTI

Za izmještanje dalekovoda u krugu TE Tuzla čeka se okolišna dozvola

25.05.2020. 11:56 / Izvor: Akta.ba

Prošle godine objavljen je tender za izvođenje radova na izmještanju dalekovoda 220 kV u krugu TE Tuzla radi izgradnje Bloka 7 TE Tuzla.

Posao od četiri miliona KM bez PDV-a povjeren je sarajevskoj kompaniji Energoinvest i tuzlanskoj Umel-Dalekovodmontaža.

Izvođači radova dobili su zadatak izrade projektne dokumentacije, nabavke opreme, pribavljanju potrebnih saglasnosti , odobrenja, dozvola, izvođenju elektromontažnih i građevinskih radova, ispitivanju...

Kako saznaje poslovni portal Akta.ba investitor „Elektroprenos-Elektroprijenos“ a.d. Banja Luka, dostavio je Federalnom ministarstvu okoliša i turizma Zahtjev za izdavanje okolišne dozvole.

Studija uticaja na okoliš za izmještanje dalekovoda 220 kV u krugu TE Tuzla je na javnom uvidu, a javna rasprava zakazana je 01.juna ove godine.

Inače, ukupna investicija u Blok 7 procijenjena je na 786,3 miliona eura, a finansirat će se kreditom CEXIM banke u iznosu od 613,990 miliona eura ili 78%, domaćim kreditom za avans u iznosu od 72,235 miliona eura ili 9 posto, a vlastito finansiranje EP BiH iznosit će 100,103 miliona eura ili 13 posto.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije