Za modernizaciju dionice Hranjen-Bare izdvojeno oko 300.000 KM

07.08.2020. 09:36 / Izvor: Akta.ba
Za modernizaciju dionice Hranjen-Bare izdvojeno oko 300.000 KM

Prema riječima načelnika općine Pale u FBiH Asima Zeca, ovaj projekat je od velikog značaja za stanovnike koji gravitiraju na ovom području.

Simboličnim presijecanjem vrpce danas je ozvaničen  završetak radova na rekonstrukciji i modernizaciji dionice regionalnog puta R-448  Hranjen-Bare u dužini od 2.100 metara.Vrpcu su presjekli uz premijerku Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, ministar za privredu Mensad Arnaut te načelnik općine Pale u FBiH Asim Zec.

Za realizaciju projekta izdvojeno je oko 300.000 KM iz namjenskih sredstava Direkcije za ceste BPK Goražde, a ovaj dio putnog pravca u potpunosti je presvučen asfaltnom podlogom. Izvođač radova firma „Okac“ d.o.o koja je radove okončala u predviđenom roku.

"Radi se o veoma frekventnom putnom pravcu koji povezuje općinu Pale u FBiH sa Gradom Goražde, koji je potrebno modernizirati kako bi svi oni koji koriste ovu putnu komunikaciju imali kvalitetnu vožnju. I u narednom periodu mi ćemo u skladu sa finansijskim mogućnostima Direkcije za ceste BPK Goražde nastojati da modernizujemo i ostatak regionalnog puta R-448, jer to je jako neophodno za sve stanovnike BiH", ovom prilikom kazala je premijerka BPK Goražde Aida Obuća.

Prema riječima načelnika općine Pale u FBiH Asima Zeca, ovaj projekat je od velikog značaja za stanovnike koji gravitiraju na ovom području.

"Zbog potrebe prijevoza učenika prema Goraždu ja sam tražio da se ovaj put održava i da se na prostoru gdje je najkritičnije izvrši presvlačenje asfaltom. Iz ove općine imamo oko trideset učenika koji svakodnevno koriste prijevoz za odlazak u škole u Goraždu, a vozariti po lošem putu je rizik i za djecu i za prijevoznike koji vrše usluge. Iz tog razloga ostaje obaveza da u narednim godinama što više sredstava se izdvoji da se ovaj put ponovo vrati u normalu za korištenje prijevoza putnika, jer nama je ova putna komunikacija od izuzetne važnosti i na tome ćemo istrajati", riječi su načelnika općine Pale u FBiH Asima Zeca.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije