Investicije / PROJEKTI

Za obnovu šest psihijatrijskih bolnica i ustanova u BiH osigurano 23 miliona KM

25.07.2018. 08:12 / Izvor: Akta.ba

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine usvojilo je Inicijativu Ministarstva finansija i trezora i odredilo delegaciju za vođenje pregovora radi zaključivanja kreditnog Sporazum između BiH i Razvojne banke Vijeća Evrope za finansiranje Projekta rekonstrukcije i opremanja psihijatrijskih bolnica/ustanova.

Projekt rekonstrukcije, izgradnje i opremanja psihijatrijskih bolnica u oba bosanskohercegovačka entiteta vrijedan je 23 miliona KM i bit će finansiran jednom kreditnom linijom.

Sredstvima će biti finansirana rekonstrukcija i opremanje psihijatrijskih bolnica u Sarajevu i Mostaru te rekonstrukcija, izgradnja i opremanje četiri psihijatrijske ustanove u Republici Srpskoj.

Riječ je o Specijalnoj bolnici za psihijatriju Sokolac, JZU Specijalnoj bolnici za hroničnu psihijatriju Modriča, JU Domu za lica sa invaliditetom Višegrad i Klinici za psihijatriju UKC Republike Srpske - Banja Luka, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije