Investicije / IMOVINA U STEČAJU

Za pokretanje stečaja u Fabrici duhana Mostar 50.000 KM

20.05.2021. 13:51 / Izvor: Akta.ba

Federalna vlada danas je zadužila Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije da pokrene aktivnosti potrebne za održavanje Skupštine privrednog društva Energoinvest-Comet d.d. Sarajevo, te sačini Prijedlog odluke o davanju prethodne suglasnosti za imenovanje Nadzornog odbora i v.d. direktora gospodarskog društva, a s ciljem stvaranja pretpostavki za pokretanje stečajnog postupka.

Također, Vlada je Upravu KTK Visoko d.d. Visoko zadužila da nadležnom sudu podnese pisani prijedlog za otvaranje stečajnog postupka.

Danas je Vlada zaključila da će iz Budžeta FBiH za 2021. godinu odobriti 50.000 KM za pokretanje stečajnog postupka u Fabrici duhana Mostar d.d. Mostar, te za realizaciju eventualno i drugih aktivnosti pred sudskim i drugim organima.

Zaduženo je Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva da za Vladu pripremi prijedloge akata potrebnih za sazivanje skupštine društva.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije