Investicije / PROJEKTI

Za projekt revitalizacije rodnog mjesta Branka Ćopića 150.000 KM

20.06.2020. 10:10 / Izvor: Akta.ba

Vlada je u petak usvojila je Informaciju o finansiranju Projekta revitalizacije rodnog mjesta Branka Ćopića u Hašanima, a u skladu sa strateškim ciljevima u oblasti kulture i kulturnom politikom za period od 2017. do 2022. godine, Ministarstvo prosvjete i kulture RS-a izdvojiće 150.000 KM za ovaj projekat.

"Riječ je o izvođenju druge faze projekta obnove i izgradnje rodne kuće Branka Ćopića u Hašanima čija je realizacija započela 2019. godine. Sredstva će biti utrošena na završetak zanatsko-građevinskih radova na samom objektu, kao i na vanjsko uređenje. Objekat će biti obogaćen i raznim edukativnim i kreativnim sadržajima koji će našim učenicima približiti velikog pisca i njegovo stvaralaštvo", navedeno jer u saopštenju.

Za realizaciju projekta zadužuju se Ministarstvo prosvjete i kulture i Ministarstvo za naučno-tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Investicije