Za projekte u općinama B. Krupa, B. Petrovac i Cazin 150.000 KM

02.07.2015. 08:38 / Izvor: Akta.ba
Za projekte u općinama B. Krupa, B. Petrovac i Cazin 150.000 KM

Ugovore su potpisali resorni kantonalni ministar Dragan Polimanac i načelnici općina Bosanski Petrovac i Bosanska Krupa Zlatko Hujić i Armin Halitović. Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

U Ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Vlade USK danas je organizirano potpisivanje ugovora sa predstavnicima općina Bosanska Krupa, Bosanski Petrovac i Cazin za sufinansiranje projekata iz sredstava od vodnih naknada. Za tri projekta u ovim općinama osigurano je ukupno 150.000 KM. Ugovore su potpisali resorni kantonalni ministar Dragan Polimanac i načelnici općina Bosanski Petrovac i Bosanska Krupa Zlatko Hujić i Armin Halitović. Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva

Ministar Polimanac kaže da su sredstva planirana programom utroška sredstava vodnih naknada, za uređenje vodotoka s ciljem sprečavanja poplava i za uređenje gradskih vodovodnih mreža.

"Bosanski Petrovac dobio je 40.000 KM za rekonstrukciju i dogradnju već postojeće vodovodne mreže. Vremena su teža nego prije, ali moram primijetiti da ovo Ministarstvo radi više nego prije, i ovaj sastav Vlade, na čelu sa premijerom, više nam se posvetio. Mi, u Bosanskom Petrovcu smo im zahvalni na tome, ističe Zlatko Hujić", načelnik Općine Bosanski Petrovac.

Općina Cazin, čiji će načelnik Nermin Ogrešević također potpisati ugovor, dobila je 60 000 KM za čišćenje vodotoka rijeke Mutnice, a Bosanska Krupa dobila je 50 000 maraka za novu fazu regulacije potoka Kalender u MZ Krupa II u naselju Krečana.

"Ovo je deseta faza projekta, radimo u skladu sa našim mogućnostima, i odlučni smo da završimo projekat", kaže Armin Halitović, načelnik općine Bosanska Krupa.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije