Investicije / PROJEKTI

Za rekonstrukciju gradskog autoputa i 1. transverzale u Sarajevu​ oko 15 miliona KM

29.07.2021. 12:09 / Izvor: Akta.ba

Vlada Federacije BiH donijela je Odluku o izmjeni Odluke o usvajanju Programa utroška sredstava "Kapitalni transferi drugim nivoima vlasti i fondovima - Transfer za izgradnju autocesta i brzih cesta" utvrđenih Budžetom FBiH za 2021. godinu Federalnom ministarstvu prometa i komunikacija.

Ovom odlukom utvrđuju se projekti koji će se finansirati putem ovog programa, a riječ je o izgradnji i rekonstrukciji gradskog autoputa u iznosu od 8.514.659,24 KM i 1. transverzale u iznosu od 6.485.340,76 KM, oba u Sarajevu.

Implementator izgradnje i rekonstrukcije gradskog autoputa u Sarajevu je JP Ceste Federacije BiH d.o.o. Sarajevo, a namjena sredstava za ovaj projekt u iznosu od 8.514.659,24 KM je za građevinske radove izgradnje autoputa i izmještanja željezničke infrastrukture i nadzor. 

Implementator izgradnje i rekonstrukcije 1. transverzale u Sarajevu, dionica II Bare - tunel Kobilja Glava - Hotonj je Direkcija za puteve Kantona Sarajevo, a namjena sredstava za ovaj projekt u iznosu od 6.485.340,76 KM je za građevinske radove.

Za provođenje ove odluke zaduženi su Federalno ministarstvo prometa i komunikacija, Federalno ministarstvo finansija, JP Ceste Federacije BiH d.o.o. Sarajevo i Direkcija za puteve Kantona Sarajevo, svako u okviru svoje nadležnosti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije