Investicije / PROJEKTI

Za rekonstrukciju saobraćajnica planirano 650.000 KM

11.09.2018. 09:48 / Izvor: SRNA

Rekonstrukcija pristupnog puta za dva objekta u sokolačkom naselju Bara je završena, a jučer je izvršen tehnički prijem radova, vrijednosti 57.000 KM finansiranih iz dijela sredstava koje je Vlada Srbije odobrila opštini Sokolac.

U Odjeljenju za privredu i finansije opštine Sokolac Srni je rečeno da je ova saobraćajanica, duga 103 metra, veoma bitna za komunikaciju u dijelu naselja Bare, gdje se grade dva višespratna objekta sa 64 stana, da vodi ka objektu velikog marketa i predstavlja kvalitetanu saobraćajnicu sa trotoarima prema gradskoj pijaci, koja je godinama nedostajala tom dijelu gradskog naselja.

Krajem prošle sedmice lokalna uprava Sokolac raspisala je tender za izbor izvođača nekoliko projekata u oblasti unapređenja infrastrukture u ovoj lokalnoj zajednici.

Realizacija ovih projekata, čija je procijenjena vrijednost 650.000 KM, omogućena je zahvaljujući kreditnim sredstvima grada Istočno Sarajevo, ističu u Odjeljenju za privredu i finansije opštine Sokolac.

Prema već raspisanim tenderima, planirana je rekonstrukcija Ulice vojvode Mišića u dužini 600 metara, rekostrukcija kolovoza i izgradnja trotoara u Ulici Milana Šarca /650 metara/, izgradnja trotoara u Ulici Marka Ećimovića prema naselju Laze /610 metara/ i u naselju Majdani /375 metara/.

Planirana je i rekonstrukcija pristupnog puta do gradskog stadiona /300 metara/, te rekonstrukcija dijela dva lokalna puta u dužini po jedan kilometar na pravcima Kaljina-Bare i Palež-Vrapci.

Odabrani izvođač radova u okviru ovog tendera radiće i na rekonstrukciji svih ulica u prigradskim naseljima Brezjak, ukupne dužine 1.600 metara, te Sokolačke njive, ukupne dužine 1.200 metara.

Lokalna uprava je raspisala i drugi tender za izbor izvođača radova na asfaltiranju pristupnih saobraćajnica ka objektima alternativnog smještaja u naselju Brezjak.

Vrijednost ovog projekta, čija realizacija će početi uskoro, iznosi 30.000 KM, a finansira se sredstvima Ministarstva za izbjegla i raseljena lica BiH i Fonda za povratak, kažu u opštinskom Odjeljenju za privredu i finanasije.

U tom odjeljenju navode da će svi projekti biti realizovani do kraja ove građevisnke sezone. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije