Za rekonstrukciju Vatrogasnog doma 120.000 KM

09.03.2016. 09:27 / Izvor: Akta.ba
Za rekonstrukciju Vatrogasnog doma 120.000 KM

Načelnica opštine Mrkonjić Grad Divna Aničić i Damir Milić direktor preduzeća 'Zidart' potpisali su danas ugovor o rekonstrukciji i sanaciji Vatrogasnog doma u Mrkonjić Gradu.

Načelnica opštine Mrkonjić Grad Divna Aničić i Damir Milić direktor preduzeća 'Zidart' potpisali su danas ugovor o rekonstrukciji i sanaciji Vatrogasnog doma u Mrkonjić Gradu. Načelnica Aničić je rekla da je Dom izgrađen prije 50 godina i da do sada nije bilo nekih značajnijih ulaganja.

''Projektom je planirana rekonstrukcija krova, zamjena stolarije, podova, fasadnih i ostalih obloga, kojim bi se stvorili uslovi  za normalan rad, a time poboljšala operativna efikasnost vatrogasnog društva u pružanju usluga građanima'', rekla je Aničićeva. Ona je napomenula da je ovaj projekat razultat javnog poziva na koji se prijavila opština Mrkonjić Grad i koji raspisuje Investiciono razvojna banka..

''Vrijednost projekta je oko 120 hiljada maraka od čega je oko 85.000 KM predviđeno za rekonstrukciju Doma.  Pored građevinskih radova projekat obuhvata izradu plana zaštite od požara,  i provođenje edukativno-informacionih kampanja za stanovništvo koje imaju za cilj jačanje svijesti građana o prevenciji i opasnosti od požara, kako bi se smanjio broj požara uzrokovanih ljudskom nepažnjom'', rekla je Aničićeva.

Rekonstrukcija i sanacija Vatrogasnog doma realizuje se u sklopu projekta ''Bezbjednije za sve: unapređenje kapaciteta za zaštitu od požara na području opštine Mrkonjić Grad'', koji se realizuje od strane Opštine Mrkonjić Grad kroz Finansijski mehanizam integrisanog i održivog lokalnog razvoja u Republici Srpskoj, uspostavljenog kroz zajedničku inicijativu Vlade Švajcarske, Ministarstva finansija Republike Srpske, Ministarstva uprave i lokalne samouprave Republike Srpske, Investiciono-razvojne banke Republike Srpske i Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije