Investicije / PROJEKTI

Za sanaciju krova Tehničke škole 140 hiljada maraka

17.08.2018. 08:30 / Izvor: atvbl.com

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić izjavio je jučer da je sanacija krova banjalučke Tehničke škole, u vrijednosti od 140 hiljada KM, jedan od većih projekata u okviru ovogodišnje rekonstrukcije školskih objekata.

Tokom posjete Tehničkoj školi, Radojičić je rekao da su ova sredstva obezbijeđena iz rebalansa budžeta grada. 

"Duži niz godina ova škola ima problem sa prokišnjavanjem, zbog čega se jedan dio učinioca nije mogao koristiti, a po završetku sanacije krova ove prostorije će se moći koristiti", rekao je Radojičić. 

On je dodao da se razmišlja i o dogradnji i proširenju Tehničke škole kako bi se riješili problemi smještaja Građevinske škole, navedeno je u saopštenju iz Gradske uprave. 

Direktor Tehničke škole Kristina Mrđa precizirala je da bi, prema ugovoru sa izvođačem, sanacija trebala biti završena u prvoj polovini oktobra. 

"Poslije sanacije, bićemo u mogućnosti da ponovo koristimo školski blok od 11 učionica koje smo u proteklom periodu morali iseliti", navela je Mrđa. 

Načelnik gradskog Odeljenja za omladinu, obrazovanje, zdravstvo i sport Dragan Banjac rekao je i da su, u okviru projekta rekonstrukcije školskih objekata, ovih dana počeli radovi i na zamjeni krova jednog bloka na Osnovnoj školi "Ivan Goran Kovačić" čija rekonstrukcija će koštati 40 hiljada KM, te da će u potpunosti biti finansirana iz gradskog budžeta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije