Za trogodišnje održavanje VE Mesihovina izdvaja se 11,7 mil. KM, objavljen poziv za izvođača

26.01.2021. 11:37 / Izvor: Akta.ba
Za trogodišnje održavanje VE Mesihovina izdvaja se 11,7 mil. KM, objavljen poziv za izvođača

Razdoblje na koje se zaključuje ugovor/Okvirni sporazum je 36 mjeseci.

Elektroprivreda HZ HB iz Mostara raspisala je javni konkurs za održavanje vjetroelektrane Mesihovina.

Procijenjena vrijednost održavanja bez uključenog PDV-a je 11.700.000 KM, a za ovaj postupak nabavke predviđena je e-aukcija.

Razdoblje na koje se zaključuje ugovor/Okvirni sporazum je  36 mjeseci.

Zbog prirode predmeta nabave (usluge održavanja vjetroagregata), Ugovorno tijelo nije u mogućnosti unaprijed odrediti točnu količinu usluga koje su predmet nabave.

Za potrebe ovog postupka nabave utvrđene su okvirne količine predmeta nabave i iste su iskazane u troškovniku koji je sastavni dio ove tenderske dokumentacije.

Količine usluga koje će se realizirati tijekom realizacije okvirnog sporazuma odnosno periodičnih ugovora ne smiju premašiti količine navedene u Aneksu 3. - Obrazac za cijenu ponude. Ugovorno tijelo se ne obvezuje na nabavu utvrđenih okvirnih količina u cijelosti.

Stvarna realizacija zavisiti će od potreba Ugovornog tijela, klimatskih uvjeta i raspoloživih financijskih sredstava. Ugovorno tijelo predviđa zaključivanje Okvirnog sporazuma i sklapanje pojedinačnih (periodičnih) ugovora temeljem Okvirnog sporazuma u periodu od maksimalno 36 mjeseci ili do dostizanja financijskog limita. Financijski limit je vrijednost najpovoljnije ponude bez PDV-a.

Ugovorom je predviđeno da izvođač izvršava Servisiranje u skladu s Ugovorom i pri izvršavanju Servisiranja koristi onu stručnost i pažnju za koje bi se razumno očekivalo od izvođača radova koji primjenjuje Dobru praksu industrije vjetra. Izvođač mora imati na raspolaganju odgovarajuće kvalificirano osoblje potrebno za obavljanje Servisiranja.

Rok za primanje ponuda/zahtjeva za sudjelovanje je 04.03.2021..

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije