Investicije / PROJEKTI

Za tunel Prenj načelno zainteresovano 17 kompanija

24.06.2020. 15:06 / Izvor: Akta.ba

U petak je u organizaciji JP Autoceste FBiH održan Road Show  na kojem su svim zainteresiranim  konzultatntima prezentirani projekti  za tunel Prenj i dionicu  Mostar sjever – Mostar jug. Cilj događaja je bio upoznati sva zainteresirana poduzeća s tehničkim zahtjevima, rizicima, vremenskim i financijskim okvirima na projektima. Ovaj  događaj prvotno je bio zakazan za ožujak 2020. godine, ali zbog pandemije korona virusa isti je otkazan.

Na Road Showu za tunel Prenj sudjelovalo je 17 zainteresiranih poduzeća, dok je za dionicu Mostar sjever – Mostar jug zanimanje iskazalo 15 poduzeća.

Sredstva za izgradnju tunela Prenj, jednog od najkompleksnijih objekta na cijelom Koridoru, biti će osigurana iz zajma kod Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) i sredstava Europske investicijske banke (EIB). Preostala sredstva će  biti osigurana iz bespovratnih grant sredstava WBIF-a i iz vlastitih sredstava JP Autoceste FBiH.

Za  dionicu Mostar sjever – Mostar jug, ukupne dužine 15 km, osigurana je ponuda za zajedničko financiranje od strane konzorcija domaćih banaka i Europske banke za obnovu i razvoj.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije